31 nye svømmere uddannet i Swim For Life


31 nye gambiske svømmere blev uddannet i denne måned med stor bevågenhed fra lokalsamfund, foreninger, forældre og trænere. Det er anden fase af ’Swim for Life Gambia’ projektet, og efter en måneds træning af de erfarne svømmelærere, bestod børnene og de unge i sidste uge svømmeprøven i bassinet.

Hvert år mister mange livet i havet i Gambia. Det skyldes, at flertallet af gambierne ikke kan svømme. Derfor er projektet ’Swim for Life Gambia’ i fuld gang med at trænere gambiere fra 6 til 18 år, så de kan lære at svømme. Projektet har siden bestået af 60 deltagere i to faser. Projektet har til hensigt at uddanne mange flere i fremtiden.

Svømmetræning der i det lange løb skal redde liv i Gambia

’Swim for Life Gambia’ startede i 2016 som et samarbejde mellem sportsjournalister, idrætsfolk og livreddere – og deres respektive foreninger: Sports Journalists Association of The Gambia (SJAG), Gambia Swimming & Aquatic Sports Association og Red Dolphin Lifeguard Association. Bag dem stod GPU-skolen og GAMES, der via danske kollegaer i ”DJ Kommunikation” havde sikret både finansiering og kommunikationstræning af aktørerne fra de tre foreninger.

Nu med norske penge
Svømmeundervisningen er i dag en kæmpesucces, fordi alle er glade: Børn lærer at svømme – og endnu flere voksne lærer at passe på havet, der hvert år kræver masser af liv fra badende gambiere, børn som voksne.

I dag organiserer ’Swim for Life Gambia’ selv hele projektet, og de fandt selv finansieringen gennem den norske filmmand og projektmager, Ove-Kenneth Nilsen. Han er engageret i et større projekt, der bekæmper druknedøden i Afrika bl.a. ved at uddele neonfarvede badebukser til børnene.

Se video om projektet og de senest 31 uddannede svømmere her