Det gør vi

Vores arbejde med at støtte medieudvikling og journalistuddannelse i Gambia sker i form af projekter, som oftest i samarbejde med vores gambiske pendant, Gambia Press Union (GPU). Vi har siden 2005 kørt adskillige projekter – store som små – se mere i undermenuen ‘projekter’.

Ud over de større projekter støtter Gambia Media Support (GAMES) konsekvent de gambiske kollegaer, når regimet forfølger dem og kaster dem i fængsel – med penge og ikke mindst lobby-arbejde i det danske og internationale diplomati.

Hvordan laver vi medieudvikling?

GAMES arbejder på flere måder for nå sine mål:

1: Kollega-til-kollega support
Et grundlæggende princip i vores arbejde er, at kollegaer støtter kollegaer på frivillig basis. Støtten kan bestå af et samarbejde mellem internationale fagfæller på flere planer. Eksempelvis:

  • Konkret samarbejde i forhold til det journalistiske arbejde som teamarbejde og team reporting
  • Udveksling af ideer
  • Sparring og coaching
  • Mentorordning og konsultation
  • Samarbejde om uddannelsesprogrammer og kurser, fra deltagelse i workshops til forelæsninger og anden undervisning

2: Assistance til Gambia Press Union
GAMES assisterer GPU og andre samarbejdspartnere med at udvikle medieudviklingsprojekter,  fundraise og at finde partnerorganisationer, som arbejder professionelt med medieudvikling, journalistisk uddannelse o.l.

3: Pressefrihed og fortalervirksomhed for den gambiske presse
Et andet grundlæggende princip i GAMES’ arbejde er at være fortalere for pressen og pressefrihed i Gambia. Især med henblik på befolkningen og myndighederne i de europæiske lande, som sender mange turister til Gambia.

4: Donation af IT-udstyr
GAMES skaffer også IT-udstyr til medierne og journalisterne i Gambia, eksempelvis ved at indsamle og genbruge computere og kameraer, og i form af abonnementer. Udstyret er essentielt for journalistens arbejde og en stor mangelvare i det gambiske mediemiljø.

Vil du eller din organisation donere IT-udstyr?

5: Projekter

Ud over at drive egne, større fondsstøttede projekter, arbejder vi på at bygge bro med andre organisationer og projekter, som arbejder for de samme mål som GAMES. Det drejer sig både om internationale organisationers og donorers store medieudviklingsprojekter og projekter for institutionsopbygning og om andre danske organisationer som Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister og Journalistforbundets gruppe ”DJ Kommunikation”

Skriv et svar