CISU undersøger effekten af GAMES arbejde

Af Lars Møller.

I november var to konsulenter fra CISU, Civilsamfund i Udvikling, i Gambia for et såkaldt tracer study af GAMES’ samarbejde med Gambia Press Union som case.

Ordet ”tracer” handler om at spore, og opgaven for konsulenterne Nina Lauritzen og Maria Haahr var netop at undersøge, hvilke spor et langt partnerskab og projektsamarbejde som vores fører til – og undersøge hvad CISU selv har bidraget med i den forbindelse.

Tracer tiden og partnerne
Gennem en lille uge mødte konsulenterne repræsentanter fra mange forskellige partnere –GPU og MAJAC, landbrugsjournalisterne i NAC, kvinderne i WOJAG, civilsamfundsorganisationerne i TANGO og sportsjournalisterne i SLAG.
Forinden mødtes de med flere af GAMES aktivister for at lave en tidslinje – fra de første missioner i 2005 til i dag.
Nu venter vi spændt på resultatet, som ligger klar i begyndelsen til det nye år – se mere i næste nyhedsbrev.

Mere tracing i Senegal og Filippinerne
På samme rejse lavede CISU-konsulenterne et tracer study i det konfliktramte Casamance i syd for Gambia, af et landbrugsprojekt, som NGOen Cykler til Senegal har lavet.
CISU har en gang før lavet et tracer study – af NGOen Staiways arbejde i Filippinerne. Se rapporten her

I et tracer study er tidslinjen en vigtig del af processen – se et eksempel her (side 16-20)

CISU undersøger effekten af GAMES’ arbejde i Gambia. Et godt spørgsmål er, hvad det betød for den demokratiske omvæltning – som her og ovenfor ses i gadebilledet omkring ”The Traffic Light” i Greater Banjul.