‘Dansk popstjerne ædt af krokodiller i Gambia’

Kom til forfatteraften og mød manden bag hæsblæsende krimi, der udspiller sig i GambiaFoto Rune Stefansson højformat red

Foto: Pelle Rink

Dansk popstjerne ædt af krokodiller. Det lyder dramatisk. Det lyder også som noget, nogen har fundet på. Og det er begge dele. Det er nemlig anslaget til Rune Stefanssons forrygende krimi, ’Baby Rasta’, der udspiller sig i det lille vestafrikanske land Gambia. Gambia er mest kendt som et populært turistmål, men under den idylliske overflade foregår der brutale begivenheder, der kommer til at ryste landets demokratisk valgte og særdeles farverige, men ikke særligt demokratisk sindede præsident.

’Baby Rasta’ er andet bind i Rune Stefanssons krimiserie om privatdetektiven Marcelo Krankl. Den udkom i 2013 og fik fem af seks stjerner i Politiken, der skrev: “Når først Rune Stefanssons hårdtslående chilenskdanske machodetektiv Marcelo Krankl går i lag med den korrupte storpolitik, vender siderne sig selv. (…) Slug bogen!”

Gambia Media Support (GAMES) har inviteret forfatter Rune Stefansson til at fortælle om bogen, baggrunden for den og hans indtryk fra Gambia ved et offentligt møde, hvor signerede eksemplarer af ’Baby Rasta’ også kan købes til rabatpris.

Ved mødet vil repræsentanter for GAMES også fortælle om deres arbejde igennem 10 år med at støtte medier og uddannelse af journalister i Gambia med støtte fra Danida. Mediesituationen i Gambia er barsk, og kritiske journalister udsættes for chikane og arrestationer. Det skyldes ikke mindst landets præsident, Yahya Jammeh, som detektiven Marcelo Krankl i fiktionens verden kommer tæt på i ’Baby Rasta’.

Der er gratis adgang til arrangementet, der foregår torsdag den 28. maj kl. 19.00 i Graven 8B, Aarhus C.

Læs mere om Rune Stefansson og ’Baby Rasta’ på www.krankl.dk.

Baby-Rasta-forside-202x300