Gambia Media Support

Vi støtter medierne i Gambia

Sammen med vore gambiske kollegaer arbejder Gambia Media Support for medieudvikling i Gambia: Vi støtter den gambiske presse og hjælper til med at styrke og professionalisere faglig, journalistisk og organisatorisk kapacitet og praksis.

Gambia Media Support blev grundlagt i 2006 af en gruppe danske journalister, fotografer og andre mediefolk med det formål at styrke de gambiske mediers kvalitet og kapacitet gennem uddannelsesmæssig og teknisk støtte til journalister i Gambia.

Uddannelse af journalister i Gambia

Før var der ingen journalistuddannelse i Gambia. Nye journalister blev oplært på aviserne af andre journalister, hvoraf de fleste heller aldrig havde fået en uddannelse i faget. Siden 2009 har Games i samarbejde med vores gambiske partner Gambia Press Union arbejdet på flere projekter med det resultat, at vi har etableret en to-årig journalistuddannelse. Den er officielt godkendt af de gambiske myndigheder og sætter dermed standarden for uddannelse af nye journalister i landet. I januar 2013 begyndte de første 20 studerende på skolen.

Den nye journalistuddannelsen bygger blandt andet på erfaringerne fra et uddannelsesforløb, som vi gennemførte fra 2010 til 2012. Mød en af de studerende, som gik på uddannelsen, Haddija, som nu er hjælpelærer på den nye journalistskole:

Læs mere om mediesituationen i Gambia
Læs mere om hvad vi gør i Gambia Media Support
Læs mere om vores partnere i Gambia og internationalt

Vil du hjælpe?

Gambia Media Support har brug for din hjælp! Der er mange måder, du kan bidrage til organisationens fortsatte arbejde og overlevelse på: Du kan blive medlem, engagere dig som frivillig, arbejde som underviser i nogle af vore projekter, donere penge eller IT-udstyr til den gambiske presse og meget mere.

Læs mere om, hvordan du kan hjælpe