Gambia-projektet blev forlænget 

Af Lars Møller, GAMES-formand.

Vi når det ikke. Eller rettere: Før slutdatoen til nytår når vi ikke alt det, vi har sat os for i projektet ”Kick-off the Media Academy for Journalism and Communication”.
Til gengæld har vi nået så meget andet – så hverken MAJAC eller GAMES klager. Vi har bare brug for mere tid til at arbejde med målene.
Derfor ansøgte vi vores donor og samarbejdspartner, CISU, Civilsamfund i Udvikling, om en såkaldt ”no-cost extension” på tre måneder mere – og fik ja den 12. december. Altså, vi fik ikke flere penge, men lov til at strække dem lidt længere.

Vi har nået meget
I artiklen ”MAJAC kører for fuld damp” kan du læse lidt om, hvor godt det går for vores partner. På mange måder har vi overopfyldt på flere af målene.
Og der er mere:

  • MAJAC er i gang med at sælge nye kurser – bl.a. et to-måneder langt kursus ”Strengthening Communications in Gambian Football: Building the Capacities of Communications and Media Officers”. Det gambiske fodboldforbund har opdaget behovet for at have styr på sin kommunikation, bl.a. fordi den nyvundne ytringsfrihed også har betydet åbne beskyldninger for korruption.
  • MAJAC er ved at ombygge et anneks til radio- og tv-studier. Radio-studiet kan allerede nu fungere, mens tv-studiet skal udstyres. Foreløbig har MAJAC lavet en plan og et budget, som de nu vil fundraise på.
MAJAC er i gang med at bygge en stor organisation op, fortæller direktøren Sang Mendy, der her præsenterer de mange nye ansatte.

Mangler den store donor
Et af de helt store mål for det nuværende projekt er at lave et forslag til et nyt og længerevarende projekt på tre til fem år.
Også der er MAJAC og GAMES kommet et godt stykke videre: Skitsen til en 5-årig udviklingsplan og en forretningsplan har vi lavet. Nu mangler vi at konkretisere med budgetter og en konkret prioritering, som den vil udmønte sig i et projekt-forslag.

På vej til mål
Både GAMES og MAJAC har travlt med at kurtisere mulige donorer – men foreløbig uden det store held. De fleste donorer synes at være mere interesserede i kortvarige indsatser i Gambia, der ikke er et prioriteret udviklingsland i donor-lande som i Danmark, Sverige, Tyskland.
Men vi krydser fingre – og klør ufortrødent på for at nå det nuværende projekts tre mål:

  1. MAJAC establishes and consolidates itself as an independent entity; with its own independent board, management and administration.
  2. MAJAC is a vibrant player in the new Gambian democracy; with a measurable impact on media and civil society organisations.
  3. MAJAC has developed a multi-annual project proposal for long-time cooperation with donors.