GPU School of Journalism starter nyt hold

I juli starter 22 studerende på et halvt års Certificate in core journalism and communication. Det er første del af den 2-årige gambiske journalist-uddannelse, Professional Reporters Diploma Program.

”Vi havde 61 ansøgere til certificate-kurset, og efter et interview gik 41 af dem videre til optagelsesprøven,” fortæller Sang Mendy, der er leder af journalistskolen.

”Det var kvalificerede nok til at starte to hold, men vi har lige nu ikke kapacitet til mere end et hold ad gangen,” siger han

Sang Mendy er selv uddannet fra den journalistskole, som GPU og GAMES har opbygget, og han har i de seneste fire år været ansat  på skolen, først som underviser og i det seneste år som leder.

Det koster 7000 D
For første gang koster det penge at gå på journalistuddannelsen. De 22 betaler hver et gebyr på 7000 Dalasis – hvad der svarer til ca. 1100 kr.

Men det har ikke afholdt de mange interesserede fra at søge ind. Arbejdende journalister har dog den fordel frem for ikke-journalister, at de får halvdelen betalt via et EU-finansieret stipendium.

Uddannelsen er nu lagt om i tre dele: Efter det seks måneder lange Certificate følger et 9 måneders Diploma-kursus og et 12 måneders Advanced Diploma.

Seiersen til Gambia
Den første danske underviser på Certificate-kurset bliver Flemming Seiersen, der har været med siden det første hold for otte år siden.

Flemming skal dels være med-underviser på et 3-dages modul af uddannelsen – sammen med skolens tre staff-trainers Sang, Haddija og Musa – og dels lave Training of Trainers, hvor han skal undervise både de tre faste trænere og ni nye trænere, som skal læres op.

Fleksibel Diplom-uddannelse
Den seks måneder lange certificate er delt op i fire kurser – med hver sit fokus:
News and Press Releases
Effective Writing  *  News and Press Releases  *  Media Dialogue

Core Professional Skills
Core Communication and Reporting Skills  *  Core Editorial Skills  *  Core Teamwork Skills

 

Basic Political Research and Analysis
Political system  *  Research  *  Analysis

 

Web Communications and Reporting Skills
Writing for web  *  Communication  *  Reporting

 

De fire kurser er en ny-organisering af det, der svarede til 1. semester af den gamle uddannelse. Tanken er, at journalistskolen på sigt kan udbyde de fire kurser selvstændigt, så man kan tage hele uddannelsen i bidder – som en fleksibel diplomuddannelse – eller bare nøjes med kurser, man har brug for.

For at få det samlede certificate-bevis skal man slutte af med en hovedopgave i de journalistiske, analytiske og sproglige fag og en eksamen i visse af de øvrige akademiske fag.