Hvem er vi

Gambia Media Support blev dannet i 2006 af en gruppe danske journalister, fotografer og andre mediefolk for at styrke medier og journalister i Gambia. Men grunden blev lagt et par tidligere, da danske journalister på efteruddannelse i Gambia oplevede de vilkår, deres gambiske kolleger arbejdede under. Kursusleder var Lars Møller, der tog initiativet til og blev formand for Gambia Media Support:

Den dansk-gambiske forbindelse

Hvorfor blev det netop Gambia, danske journalister hjælper? Formand Lars Møller fortæller forhistorien.

Gambia Media Support er en medlemsforening drevet af frivillige kræfter, men har en projektleder ansat på deltid. Vores arbejde er finansieret af fondsstøtte, donationer, gaver og medlemskontingent.

Gambia Media Support arbejder for:

  • At skabe og opretholde et professionelt mediemiljø
  • Pressefrihed, ytringsfrihed og frihed til at indsamle information
  • Mediepluralisme
  • Public service-idealer samt professionelle og etiske standarder

Profiler
Mange af Gambia Media Support’s medlemmer arbejder med medier – inden for journalistik, projektudvikling og -ledelse, administration og regnskab. Størstedelen af de frivillige trænere/undervisere underviser/har undervist i eksempelvis radio, journalistik på print, redaktionel ledelse, fotojournalistik og layout.

Uafhængig af politisk, religiøse og økonomiske interesser
Gambia Media Support er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser. Vi har et demokratisk syn på mediernes rolle i samfundet og baserer vore aktiviteter på professionelle og etiske journalistiske standarder, som er anerkendt i det internationale mediesamfund.

Vedtægter for GAMES – klik og læs dem.

Samarbejdet med vore gambiske kolleger

Gambia Media Supports hovedaktivitet er at støtte medier og journalister i Gambia. Det kunne vi ikke gøre uden et tæt samarbejde med vores gambiske pendant, Gambia Press Union (GPU).

Du kan læse meget mere om samarbejdet med Gambia Press Union og møde gambiske medieaktivister her.

Vi samarbejder også med en række andre partnere, både i Danmark og internationalt. Det kan du læse om her.