Newsletter October 2007

Newsletter October 2007

Danske mediefolk hjælper gambiske kolleger

(Only in Danish)

Så lykkedes det! Gambia Media Support har fået 399.200 til partnerskabsaktiviteter med Gambia Press Union (GPU). I løbet af det kommende forår skal vi afvikle første trin af vores college to college (C2C) projekt, hvor vi sender 10 journalister, grafikere og fotografer til Gambia for at træne og arbejde sammen med kolleger på gambiske medier. Samtidig skal vi kapacitetsopbygge GPU og hjælpe med at starte forskellige faglige klubber, så ny viden og engagement kan brede sig.
Læs meget mere om projektet her: http://www.gambiamediasupport.org/index.php?id=583

Første mand til Gambia

Vi sender første mand derned i november. Det er Niels Einar Veirum, der skal coache GPUs to nyansatte, hvis løn projektet finansierer, administrator og projektkoordinator, foruden bestyrelsen og den lokale mentor George Christensen.
Niels har været tæt inde i udviklingen af projektet. Han har erfaring fra internationale forskningsprojekter fra Aalborg Universitet, hvor han underviser og forsker. Det følges så op med endnu en udsendelse af en dansk kollega, nemlig Games’ egen administrator Birgitte Knudsen fra Danmarks Journalisthøjskole, formentlig i januar.

Endelig vil en kollega fra en fagforening i regionen, sikkert Sierra Leone, tilknyttes som konsulent for GPUs administrator, projektkoordinator og bestyrelsen. Senere i projektet skal de også til Sierra Leone på studietur.

Vil du hjælpe dine gambiske kolleger?

Vi har brug for dygtige og engagerede fagfolk til at deltage i C2C aktiviteterne. Arbejdet er ulønnet, men flybilletter, hotelophold og diæter er betalt for den uge, hvor den udsendte skal gennemføre et træningsforløb med to gambiske kolleger. En del af forløbet er at holde en workshop eller et fyraftensmøde for en større gruppe (GPU indkalder til mødet). Derfor er det en fordel, hvis du har undervisningserfaring. Det er også et krav, at du er god til engelsk. Vi har brug for både redaktør, radiojournalist, layouter og fotograf. Gerne med faglig viden inden for sundhed, som er et af fokus områderne.
Send en mail til Birgitte Knudsen (bk@update.dk) inden den 15. oktober, hvis du er interesseret.

Stadig pladser til rejsehold til Gambia

Vil du lære at leve af at rejse? Så er chancen der på Journalisthøjskolens rejsende uddannelse, “Journalistik fra en anden verden”. Der er stadig ledige pladser på kurset, som sætter de journalistiske kompetencer på spidsen. Indgangen til Gambia har for mange af Games medlemmer været rejsekurset, som foregår med moduler i Gambia, Århus og København. Første modul er 10.-12. oktober, mens rejsen til Gambia er fra 22.-30. november.

Lærere er journalisterne Lars Møller, globetrotter og formand Games, og Tommy Heisz, redaktør for rejsesitet www.turengaartil.dk.

Kurset koster selvfølgelig for undervisning og rejse – men det er på den anden side mindre end hvad mange af deltagerne tjener ved at sælge artikler fra rejsen.
Se mere på:

http://www.cfje.dk/cfje/uddbase.nsf/(UBFriTekstMultiDB)/F7CB6B0D16406873C1256F2D004A1BDC?OpenDocument

Nyt rejsebureau udbyder “slowtrips” til Gambia

I Århus har et nyt rejsebureau Rejs&Oplev set dagens lys. Det udbyder grupperejser og singlerejser til Gambia. På cykel eller ombord på flodbåd kommer man ud i små landsbysamfund og i nærkontakt med lokalbefolkningen.